1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karaduman: Elektrik Kanunu Tasarısı yatırımları aksatır

Karaduman: Elektrik Kanunu Tasarısı yatırımları aksatır

Enerji Günlüğü - Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) Başkanı Önder Karaduman, elektrik üretim tesisleri için gereken kamulaştırmaların EPDK yerine...

Karaduman: Elektrik Kanunu Tasarısı yatırımları aksatır

Enerji Günlüğü - Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) Başkanı Önder Karaduman, elektrik üretim tesisleri için gereken kamulaştırmaların EPDK yerine Milli Emlak tarafından yapılacak olması halinde ihtiyaç duyulan yatırımların aksayacağını iddia etti. 

EÜD Başkanı Önder Karaduman, komisyonlardan geçerek genel kurul gündemine alınmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na gönderilen Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı'nı, Trabzon'da değerlendirdi. Tasarı'da yer alan ve elektrik üretim yatırımlarıyla ilgili kamulaştırma işlemlerinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yerine bundan  böyle Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce yapılmasını öngören düzenlemenin, sektördeki yatırımları aksatacağı görüşünü ileri sürdü. Türkiye'deki artan talebi karşılayabilmek için 2023'e kadar mevcut kurulu kapasiteye her yıl en az 4 bin megavat daha eklenmesi gerektiğini vurgulayan Karaduman bunun toplam 50-60 milyar dolarlık bir yatırıma ihtiyaç göstereceğini anlattı. Karaduman, Meclis'teki Tasarı'da yer alan düzenlemeyle söz konusu yatırımların hayata geçirilmesi açısından ciddi risklerin ortaya çıkacağı kaygısını dile getirdi. EPDK'nın yetkilerinin azaltılması yerine tam tersine daha da güçlendirilmesini isteyen Karaduman, "Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün kamulaştırmaya yaklaşımıyla, EPDK’nın yaklaşımı çok farklı olacaktır. Yatırımların önünü ciddi şekilde tıkayacak bir düzenleme" diye konuştu. 
Önceki ve Sonraki Haberler