1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karaduman: Yenilenebilirde devlet desteğine çok güveniyoruz

Karaduman: Yenilenebilirde devlet desteğine çok güveniyoruz

Güriş Enerji Grup CEO’su Ali Karaduman, YEKDEM desteğinin devam etmesini beklediklerini ve bu anlamda devlet desteğine çok güvendiklerini söyledi. 

Karaduman: Yenilenebilirde devlet desteğine çok güveniyoruz

Enerji Günlüğü - Güriş Enerji Grup CEO’su Ali Karaduman, YEKDEM desteğinin devam etmesini beklediklerini ve bu anlamda devlet desteğine çok güvendiklerini söyledi. 

Yenilenebilir enerji şirketi Güriş’in organizasyonluğuyla düzenlenen "Güriş Energy Talks" başlıklı Webinar etkinliğinde değerlendirmelerde bulunan Güriş Enerji Grup CEO’su Ali Karaduman, YEKDEM desteğinin devam etmesini beklediklerini belirterek, “Kendi potansiyelimizi kendi imkanlarımızla işlemek için devletimizin desteğine ihtiyaç duymaktayız. Bu sebeple devletimize çok güveniyoruz. Çünkü yenilebilir enerjide devlet desteğinin olması demek yatırımların önünün açılması demek. Desteğin devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu. 

Enerji üretiminde enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve yenilebilir enerji kaynaklarının doğru kullanımını sağlamanın Türkiye için çok büyük bir fırsat olduğunu belirten Karaduman, “Türk mühendisliğinin gücünü dünyaya tanıtma görevini üstlendik ve bu sebepten dolayı YEKDEM projelerine ağırlık verdik. Holding olarak toplamda 958 MW güç ile dünyaya temiz enerji ile dünyaya katkı sağlıyoruz. Bu sağlam mekanizmayı YEKDEM sayesinde kurduk. Bu mekanizmanın katkısıyla yapılan Türkiye’de yapılan yatırımlar bize çok büyük güç sağladı” dedi.

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler