1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Karagöz ve Hacivat’tan tasarruf tüyoları

Karagöz ve Hacivat’tan tasarruf tüyoları

Limak Enerji Uludağ Elektrik, enerji tasarruf ve verimliliğini çocuklara gölge oyunu ile anlattı.

Karagöz ve Hacivat’tan tasarruf tüyoları

Enerji Günlüğü - Limak Enerji Uludağ Elektrik, enerji tasarruf ve verimliliğini çocuklara gölge oyunu ile anlattı. Enerji Verimliliği Haftası kapsamında düzenlenen ‘Karagöz ve Hacivat ile Enerji Tasarrufu’ Gösterisi, miniklerin büyük ilgisiyle karşılandı. 

limakenerji-2.jpgBursa Valiliği Enerji Yönetim Birimi ile birlikte organize edilen program kapsamında, okullara ziyaret gerçekleştirildi ve Karagöz ve Hacivat, bu kez enerji tasarrufunu çocuklara anlattı. Uludağ Elektrik öncülüğünde Karagöz Sanatçısı Osman Ezgi tarafından anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan oyuna çocukların ilgisi büyüktü. Karagöz ve Hacivat, çocuklara kullanılmayan elektrikli ev aletlerinin fişten çekilmesi, kullanılmayan lambaların açık bırakılmaması, fırın ve buzdolabı kapaklarının çalışırken açılıp, kapatılmaması gerektiği gibi tüyoları anlattı. Hacivat’ın Karagöz’e sorduğu sorular üzerinden kurgulanan oyunda tasarruf ve verimliliğin önemi vurgulandı. 

TASARRUF BİLİNCİ ÇOCUKLUK ÇAĞIDA OLUŞTURULUYOR

Dünyanın en büyük sorunlarından birisi haline gelen enerji ihtiyacını sürdürülebilir şekilde elde etme konusuna dikkat çekmek istediklerini belirten Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, “İklim değişikliğiyle mücadele için tasarruf ve verimlilik uygulamalarına farkındalık yaratılarak yaygınlaştırılması, yeşil enerji kullanımının teşvik edilmesi ve çocukluk çağından itibaren bu bilincin oluşturulması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düzenlediğimiz gölge oyunu ile çocukların tasarruf ve verimlilik bilgilerini pekiştirmesini ve keyifli zaman geçirmesini hedefledik” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler