1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Karakaya HES projesi revize ediliyor

Karakaya HES projesi revize ediliyor

Enerji Günlüğü - Sultan Murat Enerji tarafından Trabzon'da yapılması planlanan 8,256 MW'lık Karakaya Regülatörü ve HES projesi revize edilecek.Sultan...

Karakaya HES projesi revize ediliyor

Enerji Günlüğü - Sultan Murat Enerji tarafından Trabzon'da yapılması planlanan 8,256 MW'lık Karakaya Regülatörü ve HES projesi revize edilecek.

Sultan Murat Enerji Üretim A.Ş. tarafından Trabzon ili Maçka ilçesi Hamsiköy Mevkii, Karahava, Bekçiler ve Haranoy Dereleri Üzerinde kurulması planlanan 8,256 MW kurulu gücündeki Karakaya HES projesi revize edilecek.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Revize projesi ile ilgili “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildiği belirtildi.

Açıklamada,Trabzon Valiliği'nin proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyayı inceleyip değerlendirdiği ve ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince Karakaya Regülatörü ve HES Revize Projesi’ne “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildiği belirtildi.

EPDK, Şirkete 4 Haziran 2013 tarihinden başlayan ve 6 Aralık 2061 tarihinde sona erecek olan üretim lisansı vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler