1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Karakeçili I HES'e ÇED olumlu kararı

Karakeçili I HES'e ÇED olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Hatko Enerji, Amasya ve Tokat il sınırları içindeki 7,24 MW'lık Karakeçili-1 Regülatörü ve HES projesi için ÇED Olumlu kararı verildi. Hatko...

Karakeçili I HES'e ÇED olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Hatko Enerji, Amasya ve Tokat il sınırları içindeki 7,24 MW'lık Karakeçili-1 Regülatörü ve HES projesi için ÇED Olumlu kararı verildi. 

Hatko Enerji Elektrik Üretim ve inşaat A.Ş. tarafından Amasya merkez Albayrak, Hasabdal ve İbecik köyleri ile Tokat ili Turhal ilçesi Hacılar, Hasanlı ve Samurçay köylerinde kurulması planlanan 7,24 MW'lık Karakeçili-1 Regülatörü ve HES projesi ile ilgili “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan ÇED Raporunun İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenip değerlendirilmesi sonucu verilen bu kararın, Amasya Valiliği(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından halka duyurulması gerekiyor.

47.485.778,82 TL bedelli proje kapsamında yılda ortalama 30.62 Gwh elektrik üretilmesi ve elektriğin ünite transformatörleri vasıtası ile 34.5 kV gerilim seviyesine yükseltildikten sonra 34.5 kV kapalı şalt donanımına aktarılıp, yaklaşık 12 km uzunluğunda 34.5 kV olarak Turhal TM’ye bağlanması planlanıyor.

KARAKEÇİLİ I HES İÇİN İDK TOPLANTISI

Önceki ve Sonraki Haberler