1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Karakılıç: Çatılar güneş enerjisi için büyük fırsat

Karakılıç: Çatılar güneş enerjisi için büyük fırsat

YEGM Genel Müdürü Münib Karakılıç, Türkiye’deki 8 milyon bina çatısı ile 80 milyon metrekarelik endüstriyel çatının güneş yatırımları için büyük fırsat sunduğunu söyledi.

Karakılıç: Çatılar güneş enerjisi için büyük fırsat

Enerji Günlüğü - YEGM Genel Müdürü Münib Karakılıç, Türkiye’deki 8 milyon bina çatısı ile 80 milyon metrekarelik endüstriyel çatının güneşe dayalı yatırımlar için büyük fırsatlar sunduğunu söyledi. 

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Münib Karakılıç, Intersolar 2016 İstanbul Zirvesi’nin kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, yenilenebilir enerji yatırımı için hiç ir zaman geç olmadığını söyledi. Girişimcilere bu alanda yatırım yapma çağrısı yapan Karakılıç şöyle dedi: 

“Özellikle vurgulamak istiyorum ki hiç bir sanayicimiz ve yatırımcımız bu konuda geç kalmış değil. Tam yatırım zamanındayız. Büyük bir potansiyel var önümüzde. Eldeki potansiyel ve fırsatları en verimli şekilde değerlendirmek mümkün. Yeter ki seçimi iyi yapalım. Özellikle doğru teknolojiye teknolojiye sahip bir partner’ın seçilmesi önemli.” 

ÇATILAR BÜYÜK POTANSİYEL 

Yenilenebilir enerji alanında sonuç odaklı, ArGe’si bulunan, kendi kendisini devamlı yenileyen bir teknoloji ve üretim yatırımının Türkiye’nin önündeki en büyük fırsat olduğunu kaydeden Karakılıç “Çünkü biz burada burada sadece Türkiye’deki imkanlar derken yalnızca yenilenebilir enerji kaynak alanlarından bahsetmiyoruz. Ülke genelindeki fırsatlardan söz ediyoruz. 8 milyona yakın bina çatısı var. 80 milyon metrekareye yakın endüstriyel çatı var. Lisanslı, lisanssız uygulamaları, YEKA uygulamaları belki 20 yıl sonrasına dönük büyük kazanımlar vaadediyor. Bununla birlikte Türkiye’yi çevreleyen özellikle Afrika, Ortadoğu ve Asya’daki çok bakir alanlar da bugün atacağımız sanayi yatırımları için önemli fırsat oluşturacak. Türkiye ile birlikte Türkiye’nin çevresindeki yatırımları da dikkate alarak teknolojiye yatırım yapmanın kazandıracağını düşünüyoruz. Doğru seçim, doğru partner, doğru teknoloji ülkemize kazandıracaktır” diye konuştu. 

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler