1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Karakurt HES’in kurulumu tamamlandı

Karakurt HES’in kurulumu tamamlandı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 99,50 MW’lık Karakurt Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) kurulum çalışmaları tamamlandı. 

Karakurt HES’in kurulumu tamamlandı

Enerji Günlüğü - Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 99,50 MW’lık Karakurt Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) kurulum çalışmaları tamamlandı. 

Bilsev Enerji Üretim ve Tic. A.Ş. tarafından Kars ili Sarıkamış ilçesinde kurulan  99,50 MW kapasiteli Karakurt Barajı ve HES’in inşa çalışmaları tamamlandı. Yüklenici firma Prag merkezli Energo-Pro’nun Türkiye kolu, Karakurt Barajı’nın inşa çalışmalarının bittiğini ve bu hafta rezervuar dolumununun başlayacağını açıkladı. Barajın doldurulmasının altı aya kadar sürmesi bekleniyor ve ilk türbin Mayıs ayında test edilecek.

Açıklamaya göre, önümüzdeki aylarda, elektrik santralindeki mekanik ve elektrik parçaların tamamlanması, barajın hemen yakınındaki kaya kütlesini kapatma çalışmaları, yollar ve kablo hatları çalışmaları tamamlanacak.

SANTRAL YILDA 346 GWh ELEKTRİK ÜRETECEK

Baraj, Türkiye’de ilk kez asfalt çekirdekli kaya dolgu barajı olarak inşa edildi. Barajın yüksekliği 137 metre ve rezervuar hacmi 590,52 hm³. Baraj ile Iğdır Ovası’nın tamamında sulama yapılacak.

Aras Nehri üzerindeki santralin inşasına 2017 yılında başlanmıştı. Toplam maliyeti 220 milyon dolar olan santral ve barajın yılda 346 GWh elektrik üretmesi bekleniyor. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler