1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Karakurt RES kapasite artırıyor

Karakurt RES kapasite artırıyor

Enerji Günlüğü - Deniz Elektrik tarafından Manisa Akşehir'de kurulan 10.8 MW kapasiteli Karakurt RES kapasite artırıyor.Türkiye’deki karbon salınımları...

Karakurt RES kapasite artırıyor

Enerji Günlüğü - Deniz Elektrik tarafından Manisa Akşehir'de kurulan 10.8 MW kapasiteli Karakurt RES kapasite artırıyor.

Türkiye’deki karbon salınımları için Voluntary Emission Certificates [Gönüllü Emisyon Sertifikaları] (VCS+) hak eden ilk rüzgar santrali olan Manisa’nın Karakurt bölgesindeki 10.8MW kapasiteli rüzgar Karakurt RES kapasite artırımına gidiyor.

Aksa Enerji'nin bağlı ortaklığı olan Deniz Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafından 2007 yılında devreye alınan santralde 80 m. yüksekliğindeki kuleler ile 6 adet VESTAS 1.8MW V90 rüzgar türbini bulunuyor.

PROJEDE ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Manisa ili Kırkağaç ilçesi Karakurt-İlyaslar-Çakaltepe mevkiindeki Karakurt RES Kapasite Artışı Projesi ile ilgili olarak Manisa Valiliği'ne sunulan dosyanın incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin ÇED Süreci'nin başladığı belirtildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler