1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Karaman, güneş enerjisi yatırım merkezi olacak

Karaman, güneş enerjisi yatırım merkezi olacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin en az yağış alan illerinden Karaman’da güneşten faydalanmak için Enerji İhtisas Bölgesi kurulacak. Karaman Milletvekili...

Karaman, güneş enerjisi yatırım merkezi olacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin en az yağış alan illerinden Karaman’da güneşten faydalanmak için Enerji İhtisas Bölgesi kurulacak. Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, çok sayıda firmanın Karaman’da güneş enerjisi santrali kurmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı.  Karaman’ın, güneş enerjisi haritasında en avantajlı ve verimli illerden biri olarak dikkat çektiğini söyleyen Vekil Akgün, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) güneş enerjisi yatırım lisanslarını Haziran ayında vereceğini dile getirdi.

Karaman’ın, Ayrancı ilçesinde Taşkale yol ayrımına yakın bir bölgede Enerji İhtisas Bölgesi oluşturmak için altyapı çalışmalarının başladığını kaydeden Akgün, “Valiliğimiz ve ilgili müdürlüklerimiz çalışmalarınız tamamlayarak hazırladıkları dosyayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sundu. Karaman Milletvekilleri olarak Enerji İhtisas Bölgesi kurulması ve ilan edilmesi ile ilgili çalışmaları yakından takip ediyoruz. Enerji İhtisas Bölgesi ile birlikte ilimiz, güneş enerjisinde düzgün ve verimli yatırım yapılan en başarılı il konumuna gelecek” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler