1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Karamehmet, Irak hükümetinin hedefinde

Karamehmet, Irak hükümetinin hedefinde

Enerji Günlüğü - Irak hükümeti, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol satan şirketlere yönelik yasal inceleme başlatıyor. Bu şirketler arasında Çukurova'nın...

Karamehmet, Irak hükümetinin hedefinde

Enerji Günlüğü - Irak hükümeti, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol satan şirketlere yönelik yasal inceleme başlatıyor. Bu şirketler arasında Çukurova'nın patronu Karamehmet'in ortak olduğu Genel Enerji de var.

Irak Başbakan Yardımcısı  Hüseyin El-Şehristani, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye ham petrol satışı yapan şirketlere yönelik yasal girişimde bulunacaklarını söyledi. Şehristani, "Ülkenin dışına çıkarılan ve ödemesi merkezi hükümet kanalıyla Irak halkına yapılmayan her petrol, Irak'ın ulusal varlığı çalınıyor olarak değerlendirilmekte" dedi. Aynı zamanda Irak başbakanının enerji konularındaki danışmanlığını da yapan Şehristani, bu kapsamda Irak hükümetinin değerlendirdiği bir dizi araç olduğunu söyledi.

Kuzey Irak'taki Taq Taq sahasından Türkiye'nin Mersin Limanı'na Ocak ayı başlarında başlayan ham petrol ihracatı, günlük 40 bin varilin üstüne çıkmış durumda. Taq Taq sahasından Çukurova'nın patronu Mehmet Emin Karamehmet'in ortak olduğu Genel Enerji petrol çıkarıyor. Ham petrol ihracatının Haziran sonunda 60 bin varile çıkması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler