1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Karaosmanoğlu: Beypazarı güneş enerjisine yönelmeli

Karaosmanoğlu: Beypazarı güneş enerjisine yönelmeli

Enerji Günlüğü - İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, Beypazarı'nın güneş enerjisi potansiyelini değerlendirebileceğini söyledi.Beypazarı...

Karaosmanoğlu: Beypazarı güneş enerjisine yönelmeli

Enerji Günlüğü - İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, Beypazarı'nın güneş enerjisi potansiyelini değerlendirebileceğini söyledi.

Beypazarı Belediye Başkanı himayesinde Beypazarı Vakfı ve Uruş Derneği tarafından Doç. Dr. Sami Demirbilek anısına Yenilenebilir Enerjide Yarınlar konulu bir panel düzenlendi.

Beypazarı Belediyesi Halkevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Beypazarı Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Dizman'ın yönettiği panele Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya ve Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da katıldılar.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, paneldeki konuşmasına Doç. Dr. Sami Demirbilek ile ilgili anılarına anlatarak başladı.

Enerji arzında kaynak çeşitliliğinin önemine ve enerjinin geleceğine dair değerlendirmelerde bulunan Karaosmanoğlu ayrıca, dağıtık-yerinde yenilenebilir kaynaklı enerji üretimi ve üretimde sürdürülebilirlik konularına da değindi. Karosmanoğlu, yerel yönetimler ve enerji ile atıktan enerji üretiminin önemine vurgu yaptı.

BEYPAZARI'NIN POTANSİYELİ YÜKSEK

Tarım ve ekolojik turizm için Beypazarı’nın ciddi bir potansiyele sahip olduğuun altını çizen Karaosmanoğlu "Beylerin pazarı, İpek Yolu Durağı Beypazarı için başta güneş olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları bir fırsat. Atıktan enerji de bir diğer önemli seçenek. Güneş elektriği, enerji mimarisi ile Beypazarı Konakları'nın dokusunu bozmadan kentte ve güneş tarlalarında kullanılmalı" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler