1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Karaosmanoğlu: Enerji diyetine hemen başlayalım

Karaosmanoğlu: Enerji diyetine hemen başlayalım

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D), Enerji Verimliliği Haftası’nda cebimiz ve dünyamız için enerjimizi iyi yönetelim diyerek enerji diyeti çağrısı yaptı. 

Karaosmanoğlu: Enerji diyetine hemen başlayalım

Enerji Günlüğü - Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, enerji faturalarını düşürmek ve başta iklim değişikliği olmak üzere dünyamızdaki enerji kökenli tüm olumsuz etkileri azaltmak için enerji diyetine hemen başlama çağrısında bulundu.

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D), Enerji Verimliliği Haftası açıklamasında “kirlilik, biyoçeşitlilik kaybı ve iklim değişikliği temel sorunlarımızla yaşarken, bugünün ve yarının enerjisi için krizi yönetirken en kuvvetli gücümüz, en yerli, yenilenebilir enerjimiz, enerji verimliliği” diyerek cebimiz ve dünyamız için enerjimizi iyi yönetelim, enerji diyeti yapalım çağrısı yaptı.

"HER YERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ÖNCELİKLEME GEREKLİ"

Enerji verimliliği ile enerji güvenliği; enerji adaleti; çevresel sürdürülebilirlik başlıklarındaki enerji üçlemi, diğer deyişle enerji üçlü açmazı için insan ve doğa dostu çözümlerin mümkün olacağına dikkat çeken İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu evde, okulda, işte, tarlada, ormanda, yolda, her yerde enerji verimliliğini öncelikleme gerekli dedi.

Dr. Karaosmanoğlu en yerli, yenilenebilir enerjinin, enerji verimliliği olduğunu vurgulayarak, “Enerji verimliliği yaparak enerjinin cebimize ve dünyamıza maliyetini azaltalım. Enerji verimliliği, diğer deyişle enerji diyeti ile faturamızda akçeli maliyeti düşürürken başta iklim değişikliği olmak üzere dünyamızdaki enerji kökenli tüm olumsuz etkileri azaltmak için enerji diyetine hemen başlayalım” çağrısı yaparak ev, okul, iş, tarla, orman ve yolda enerji diyeti reçeteleri için https://aklinlaverimliyasa.com adresini önerdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler