1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Karaosmanoğlu: Haydi yeşil ışık yakalım

Karaosmanoğlu: Haydi yeşil ışık yakalım

Enerji Günlüğü - İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü yeşil ışık yakarak kutlamayı...

Karaosmanoğlu: Haydi yeşil ışık yakalım

Enerji Günlüğü - İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü yeşil ışık yakarak kutlamayı önerdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne ilişkin bazı açıklamalar yaptı. Karaosmanoğlu: “Yaz geldi. İlkbaharı iklim değişiminin yaşamımızdaki etkilerini, ani sıcaklık düşme ve artmalarını, yağış anormalliklerini izleyerek yaşadık. Çiçekler, ağaçlar şaşırdı. Dünyamız, doğamız, çevremiz değerli. Haydi yeşil ışık yakalım ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlayalım.” dedi.

Bu yılki kutlamaların temasının "insanları doğaya bağlama" olduğunu hatırlatan Karaosmanoğlu, “Hepimiz açık havada, doğada olmalıyız. Doğanın güzelliğini görüp önemini takdir etmeliyiz ve paylaştığımız Dünya'yı korumak için bizlere düşeni yapmalıyız. Doğanın parçası olup, gezegenimiz, çevremiz için uğraş vererek iklim değişikliği ile mücadele etmeliyiz." diye konuştu. Karaosmanoğlu ayrıca toprak, su ve havadaki; doğadaki güzelliklerin fotoğraflarını çekerek sosyal medyada seferberlik başlatmayı önerdi.

YEŞİL IŞIKLAR MAVİ GEZEGEN İÇİN YANACAK

2017 Dünya Çevre Günü resmi kutlamaları için ev sahibi ülkenin Kanada olduğunu açıklayan Filiz Karaosmanoğlu, Kanada, Çin ve Tayland’da gecenin yeşil ışıklarla donanacağını belirtti. Bu yolla insanlara doğalarını korumaları gerektiğinin bildirileceğini vurgulayan Karaosmanoğlu: “Ayrıca Empire State- Newyork, Burç Halife-Dubai ve Mole Antonelliana-Turin binaları da tehdit altında olan çevremizin korunması ihtiyacını vurgulamak üzere yeşil ışıklandırılacak. Yeşil ışıklar mavi gezegenimiz için yanacak.” dedi. Öte yandan Niagara Şelalesi ve Panama Kanalı’nın da yeşil olacağını belirten Karaosmanoğlu,“İstanbul’umuzun üç köprüsüne de 5 Haziran Günü yeşil çok yakışacaktır" diyerek yetkililere yeşil ışıklandırma için çağrı yaptı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler