1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Karataş Termik’ten Mersin’e dev ithal kömür santrali

Karataş Termik’ten Mersin’e dev ithal kömür santrali

Enerji Günlüğü - Karataş Termik Üretim Santral Elektrik Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Mersin Gülnar’da kuracağı İthal Kömür Santrali...

Karataş Termik’ten Mersin’e dev ithal kömür santrali

Enerji Günlüğü - Karataş Termik Üretim Santral Elektrik Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Mersin Gülnar’da kuracağı İthal Kömür Santrali için lisans süreci başladı. 

Türkiye bir yandan yerli ve yenilenebilir kaynaklara dayalı enerji üretim projelerini özendirirken, ithal kömüre dayalı santral projeleri için de çalışmalar sürüyor. Karataş Termik Üretim Santral Elektrik Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ, Mersin Gülnar'da ithal kömüre dayalı bir santral kurma konusundaki çalışmalarını sürdürüyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), söz konusu şirketin 840 MW’lık dev ithal kömür santralı lisans başvurusuna ilişkin ön incelemelerini tamamladı. Başvuru, 22 Temmuz 2013 tarihinde inceleme-değerlendirme aşamasına alındı.

Üçüncü tarafların itirazları için koordinatları görüşlere açılan proje için itirazlar, 2 Ağustos 2013 tarihine kadar yapılabilecek.

Başvuru için herhangi bir itiraz alınmaması halinde ise başvuru için bağlantı görüşü alınması çalışmalarına başlanacak. Bu sırada EPDK’nın önlisans mevzuatının yürürlüğe alınması hedeflenirken, bu mevzuata göre projenin önlisans süreci devam ettirilecek. Proje için firmanın bugünlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED Başvurusunu yapması bekleniyor. 

İlkyaz Yenidoğan

KÖMÜRE DAYALI ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNE YOĞUN İLGİ

Önceki ve Sonraki Haberler