1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Karatay Belediyesi jeotermal kaynak arayacak

Karatay Belediyesi jeotermal kaynak arayacak

Konya Karatay Belediyesi, termal tesiste ve sera ısıtmasında kullanmak üzere 13 noktada sondaj yaparak jeotermal kaynak arayacak.

Karatay Belediyesi jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Konya Karatay Belediyesi, termal tesiste ve sera ısıtmasında kullanmak üzere 13 noktada sondaj yaparak jeotermal kaynak arayacak.

Konya İli, Karatay İlçesinde Karatay Belediye Başkanlığı tarafından 31 bin metrekarelik alan içerisinde jeotermal kaynak arama faaliyeti planlanıyor. Belediye daha önce yaptığı çalışmalarla kendisine ait İsmil Termal Tesisi’nde kullandığı 3,51 MW’lık ısıl güç kapasitesini yeni jeotermal arama çalışmalarıyla 12,74 MW arttırarak 16,25 MW’a çıkaracak. Jeotermal kaynak termal tesise ilave olarak kurulacak olan sera faaliyetinde de kullanılacak.

Yaklaşık 1,4 milyon lira değerindeki proje ile daha önce açılmış olan 7 adet jeotermal kaynak arama sondaj kuyusuna ilave olarak 13 adet kuyu daha açılacak. Açılacak kuyularda jeotermal kaynağın bulunması ve kullanım debisinin 10 lt/sn ve yukarısı olması durumunda reenjeksiyon kuyuları açılacak.  

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler