1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Karbon salınımını azaltmak için 55 milyar dolar harcanacak

Karbon salınımını azaltmak için 55 milyar dolar harcanacak

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ulusal Çevre Eylem Planı kapsamında karbon salınımını azaltmak için 55 milyar dolar...

Karbon salınımını azaltmak için 55 milyar dolar harcanacak

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ulusal Çevre Eylem Planı kapsamında karbon salınımını azaltmak için 55 milyar dolar harcanacağını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yılın ilk yarısında yaptığı 28 bin çevre denetiminde 34 bin lira para cezası kesti. Bakanlık, mevzuata aykırı hareket eden 77 tesisin de faaliyetini durdurdu.

Bin 86 geri kazanım tesisinde 60 bin kişi istihdam edildiğini ifade eden Bayraktar, geri kazanımlar sonucu yılda 1 milyar TL’yi aşkın katma değer sağlandığını söyledi. Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: “Bu süreç içerisinde, 2009 yılında Kyoto Protokolü’nü imzalayan Türkiye, her türlü çevre problemi ile mücadele konusunda adımlar atmaya, geçmişte olduğu gibi günümüzde de bütün kararlılığı ile devam etmektedir. Hedefimiz, sürdürülebilir çevre ve kaliteli bir hayat. Bir mukayese yapmak gerekirse 2002‘de 248 belediyede 145 atık su arıtma tesisi ile belediye nüfusunun yüzde 35’inin atık suyu arıtılmakta iken bugün 550 belediyede, 428 tesis ile nüfusun yüzde 72’sinin atık suyu arıtılmakta. Artık ülkemizde günlük 10 bin metreküp üzerinde atık su deşarjı yapan tüm işletmeleri online olarak izliyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler