1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kardelen HES ÇED raporu görüşe açıldı

Kardelen HES ÇED raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - ARGE Enerji'nin Kardelen Regülatörü ve HES projesi ÇED raporu halkın görüşüne açıldı.Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim...

Kardelen HES ÇED raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - ARGE Enerji'nin Kardelen Regülatörü ve HES projesi ÇED raporu halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, ARGE Enerji'nin Kardelen Regülatörü ve HES projesi ÇED raporunun halkın görüşüne açıldığı duyuruldu.

Açıklamaya göre, Ordu İli, Gölköy ilçesi sınırları içinde Gölköy Çayı üzerinde ARGE Enerji İç ve Dış Tic Ltd Şti tarafından yapılması planlanan “Kardelen Regülatörü ve HES (4,650 MWm / 4,511 MWe)” projesi ile ilgili Bakanlığa sunulan ÇED Raporu, 03.10.2013 tarih ve 28784 sayılı ÇED Yönetmeliği’nin Geçici 1. Maddesi kapsamında 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı ÇED Yönetmeliğinin 11. Maddesi doğrultusunda incelenerek ÇED Raporu Özel Formatı’na uygun bulundu ve halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunu incelemek isteyenler, Bakanlık merkezinde veya Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler