1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kardemir Aliağa’da kömür tesisi kuracak

Kardemir Aliağa’da kömür tesisi kuracak

Kardemir Haddecilik, yaklaşık 31,1 milyon lira yatırımla İzmir’in Aliağa ilçesinde ithal kok kömürü için Kurutma, Kırma-Eleme ve Paketleme Tesisi kuracak.

Kardemir Aliağa’da kömür tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Kardemir Haddecilik, yaklaşık 31,1 milyon lira yatırımla İzmir’in Aliağa ilçesinde ithal kok kömürü için Kurutma, Kırma-Eleme ve Paketleme Tesisi kuracak.

İzmir İli, Aliağa İlçesi, Bozköy Mahallesi, tapunun Ovacık Mevkiinde Kardemir Haddecilik San. Ve Tic. A. Ş. tarafından Antrasit, Metalürjik Kok Kömürü Kurutma, Kırma-Eleme ve Paketleme Tesisi kurulması planlanıyor.

Yaklaşık 31,1 milyon lira değerindeki proje alanına nemrut limanından kamyonlar ile getirilen yurt dışından denizyolu ile ithal edilen antrasit kömürü ve metalürjik kok boyutlandırılıp paketlenecek. Kömürler yakıt olarak kullanılmak üzere bayilere ve dökme olarak satılan kömürler sanayi tesislerine karayoluyla gönderilecek. 

TESİSİN KAPASİTESİ

Tesis faaliyete geçtiğinde yurt dışından deniz yoluyla gelecek metalürjik kok, antrasit ve grafik karıştırıldıktan sonra, içerisindeki nemi alınmak üzere kurutma işlemine tabi tutulacak. Kurutulan karışım elek sistemine alınacak. Belli tane çapının üzerindeki ürünler, kırma işlemine tabi tutulup sonrasında tekrar elenerek tane çaplarına göre sınıflandırılacak. Tane çapına bağlı olarak toz karbon ve granül karbon olarak adlandırılacak, nihai ürünler siparişe bağlı olarak silobaslarla dökme halinde de satışa sunulabilecek veya ambalajlanıp nihai ürün olarak satışa sunulabilecek.

Kurulması planlanan Antrasit, metalürjik kok kömürü kurutma, kırma-eleme ve paketleme tesisinin; Kömür Kurutma Kapasitesi (36.000 ton/yıl), Kömür Kırma Kapasitesi (17.280 ton/yıl), Kömür Eleme Kapasitesi (115.200 ton/yıl) ve Kömür Paketleme Kapasitesi (96.000 ton/yıl) olacak.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler