1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kardemir atık ısı santral sahasında değişiklik istedi

Kardemir atık ısı santral sahasında değişiklik istedi

EPDK, Kardemir Çelik Sanayi A.Ş.’nin İzmir’deki atık ısı santral sahasının tadili için yaptığı başvuruyu değerlendirmeye aldı.

Kardemir atık ısı santral sahasında değişiklik istedi

Enerji Günlüğü - Kardemir Çelik Sanayi A.Ş., İzmir Aliağa’daki 5,5 MW kurulu gücündeki Kardemir Haddecilik Atık Isı Santrali sahasında değişiklik istedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kardemir Çelik Sanayi A.Ş.’nin İzmir’in Aliağa ilçesindeki atık ısı santrali sahasında tadil talep ettiğini duyurdu. 

Duyuruda, "Kardemir Çelik Sanayi A.Ş. (Şirket) 01/04/2021 tarihli ve ÖN/10126-2/04842 numaralı önlisansa konu elektrik üretim tesisi projesinde kullanılacak atık ısı enerjisinin çıkacağı ocak ve bacaların yerlerinin değişmesi nedeniyle “Kardemir Haddecilik Atık Isı Santralı”nı ocaklara ve bacaya daha yakın bir konuma taşımak suretiyle tesisler arası mesafeden kaynaklı oluşabilecek muhtemel ısı kaybını en az seviyeye indirmek ve santralin enerji üretim verimliliğini arttırmanın amaçlandığını belirterek, ÖN/10126-2/04842 numaralı önlisansa derç edilmiş olan santral sahasına ait koordinatların bu kapsamda tadil edilmesini talep etmiştir” denildi.

10 GÜN İÇİNDE İTİRAZDA BULUNULABİLECEK

Tadil başvurusunun değerlendirmeye alındığını kaydeden EPDK, üçüncü şahıslar tarafından ilan tarihinden itibaren 10 (on) iş günü içerisinde ve sadece kişisel hak ihlali açısından yazılı olarak itirazda bulunulabileceğini belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler