1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. KARDEMİR, Gaz Yakıtlı Enerji Santrali kurdu

KARDEMİR, Gaz Yakıtlı Enerji Santrali kurdu

Enerji Günlüğü - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ. fabrikada havaya atılan gazlardan enerji üreteceği 50 MW’lık Gaz Yakıtlı Enerji...

KARDEMİR, Gaz Yakıtlı Enerji Santrali kurdu

Enerji Günlüğü - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ. fabrikada havaya atılan gazlardan enerji üreteceği 50 MW’lık Gaz Yakıtlı Enerji Santrali için deneme üretimini yaptı.

KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, fabrikada havaya atılan gazlardan kendi elektriklerini üretmeye başladıklarını söyledi. Demirel, montajı tamamlanan santralin deneme üretimi için düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, santralin yatırımına yaklaşık 3 yıl önce başladıklarını ve 62 milyon dolara malolduğunu belirtti.

KARDEMİR ARTIK DIŞARIDAN ELEKTRİK SATIN ALMAYACAK

Santral sayesinde artık kendi elektriklerini üreteceklerini ve kullanım fazlasını da satacaklarını ifade eden Demirel, "Fabrikamızda havaya atılan gazları bacadan atmayacağız. Bu gazları santralimizde yakarak elektrik üreteceğiz. Havaya atılan gazlardan kendi elektriğimizi üretmeye başladık. Bu sayede ciddi bir katma değer üreteceğiz. Santral otomasyon sistemi ile çalışacak. Personel sayısı az olacak. Maliyetler düşünüldüğünde çağdaş bir yatırım. Aynı zamanda çevre dostu bir yatırım. Bu tesis tek başına 50 MW üretiyor. Eski elektrik santralimiz ile birlikte KARDEMİR dışarıdan elektrik satın almayan konuma gelmiştir" diye konuştu.

KARDEMİR 2014’DE 3 MİLYON TON ÜRETİM YAPACAK

Yaklaşık 2 milyon ton üretime sahip olduklarını, hedeflerinin 2014 yılında 3 milyon tona çıkmak olduğunu vurgulayan Demirel, "Yatırımlarla büyümeye devam ediyoruz. Büyüme ile ortaya çıkan enerji sorununu çözmüş olduk. Enerji santralini yaparken bize Çinli yetkililer destek oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler