1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kargı HES, Çayırhan Termik Santrali'ne bağlanıyor

Kargı HES, Çayırhan Termik Santrali'ne bağlanıyor

Enerji Günlüğü - Kargı Hidroelektrik Santrali’nde üretilecek elektriğin şebekeye verilmesi için 18.13 kilometrelik iletim hattı kurulacak. Türkiye...

Kargı HES, Çayırhan Termik Santrali'ne bağlanıyor

Enerji Günlüğü - Kargı Hidroelektrik Santrali’nde üretilecek elektriğin şebekeye verilmesi için 18.13 kilometrelik iletim hattı kurulacak. 

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi, Kargı HES’in üreteceği elektriğin şebekeye verilmesi için, Kargı Hes Trafo Merkezi ile Çayırhan Termik Santrali Trafo Merkezi arasında elektrik iletim hattı kuracak. 18 kilometre uzunluğundaki 154 kV Kargı HES TM-Çayırhan TES TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu Kararı verildi. 

Proje konusu yatırım, sırasıyla Ankara İli, Beypazarı İlçesi, Kargı Mahallesi, Eskişehir İli, Mihalıçcık İlçesi, Uşakbükü Mahallesi ile Ankara İli, Nallıhan İlçesi, Çayırhan Mahallesi arasında gerçekleştirilecek. 

Kargı HES ve Çayırhan TES’in trafo merkezlerini birbirine bağlayacak proje kapsamında herhangi bir ilave trafo merkezi kurulması planlanmıyor. Güzergahın başlangıç noktasını teşkil edecek ve ND1 numaralı some noktasında yer alacak henüz inşa edilmemiş Kargı HES TM henüz inşa edilmemiş durumda. Güzergahın bitiş noktasını teşkil edecek ND2 numaralı some noktasında yer alan Çayırhan TES TM ise kurulu vaziyette. 

TEİAŞ, 154 kV ve üzeri gerilime sahip ulusal enterkonnekte sistemden sorumlu tek yetkili kuruluş olduğundan, ulusal enterkonnekte sisteme bağlantı yapacak olan üretici ve tüketicilerle TEİAŞ arasında sistem bağlantı anlaşması yapılıyor. Bu kapsamda Kargı Enerji Üretim ve Ticaret AŞ ile TEİAŞ arasında sistem bağlantı anlaşması yapılmış durumda. EEİH, TEİAŞ ile Kargı Enerji Üretim ve Ticaret AŞ arasında imzalanan Sistem Bağlantı Anlaşması kapsamında tesisi ve işletmesi planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler