1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Karish ve Tanin doğalgaz sahalarının satışına onay

Karish ve Tanin doğalgaz sahalarının satışına onay

Enerji Günlüğü - İsrail karasularında bulunan Karish ve Tanin doğalgaz sahalarının Güney Kıbrıs merkezli enerji şirketi Energean şirketine satışı...

Karish ve Tanin doğalgaz sahalarının satışına onay

Enerji Günlüğü - İsrail karasularında bulunan Karish ve Tanin doğalgaz sahalarının Güney Kıbrıs merkezli enerji şirketi Energean şirketine satışı onaylandı.

Yunanistan merkezli Energean şirketi, Ağustos ayında İsrail karasularında bulunan Karish ve Tanin sahalarını satın almak için İsrail Petrol Konseyi'ne yaptığı başvurunun onaylandığını açıkladı. 

Açıklamada, iki saha için İsrail'e 148.5 milyon dolar ödeyeneceği ifade edilerek, iki doğalgaz sahasında 60 milyar metreküplük doğalgaz rezervi bulunduğu kaydedildi.

İsrail, Leviathan doğalgaz sahasındaki doğalgaz rezervlerinin % 85 hissesini elinde tutan Noble Energy ve Delek Group'un tekeline son vermek için daha küçük olan Tanin ve Karish sahalarını satmasını şart koşmuştu. Noble Energy ve ortağı Delek Group, İsrail hükümetinin bu isteği doğrultusunda hisse satışı konusunda bir anlaşmaya varmışlardı. 

İSRAİL'İN TANİN VE KARİSH SAHALARI RUM ENERGEAN'A SATILACAK

Önceki ve Sonraki Haberler