1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Karlıtepe RES’e türbin eklenecek

Karlıtepe RES’e türbin eklenecek

Karlıtepe Enerji, Hatay’da işletmekte olduğu 30 MW kurulu gücündeki Karlıtepe RES’e bir türbin ilave ederek kapasiteyi 35,56 MW’a çıkaracak. 

Karlıtepe RES’e türbin eklenecek

Enerji Günlüğü - Hatay’ın Belen ilçesinde işletilmekte olan Karlıtepe RES’e 5,56 MW kurulu gücünde bir adet türbin eklenerek kapasitesi 35,56 MW’a çıkarılacak. 

Karesi Enerji şirketlerinden Karlıtepe Enerji A.Ş. tarafından Hatay İli, Belen İlçesinde işletilmekte olan 30 MWe kapasitesinde Karlıtepe RES’te kapasite artışı planlanıyor. 13 milyon TL değerindeki proje kapsamında mevcut durumda her birisi 3 MWe kapasitesinde olan, toplam 10 türbinden oluşan santrale 5,56 MW kurulu gücünde bir adet türbin eklenerek kapasite 35,56 MW’a çıkarılacak. 

Tesis kapsamında yılda 120 milyon kWh olan mevcut enerji üretimi, kapasite artışı ile ortalama 142 milyon 240 bin kWh/yıl’a çıkacak. Kapasite artışı kapsamında üretilecek enerji, mevcut yaklaşık 3 km, 154 kV’lık enerji iletim hattı ile 154 kV Çerçikaya RES şaltına bağlanarak ulusal enterkonnekte sisteme dahil edilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler