1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Karluna, İzmir’de elektrikli araç üretecek

Karluna, İzmir’de elektrikli araç üretecek

Karluna Mühendislik, yaklaşık 843 milyon TL yatırımla İzmir’de kuracağı tesiste yılda 9600 adet elektrikli araç üretecek.

Karluna, İzmir’de elektrikli araç üretecek

Enerji Günlüğü - İzmir’in Aliağa ilçesinde kurulacak elektrikli araç üretim tesisinde yılda 9600 adet elektrikli araç üretilecek. Araçlar şehir içi lojistik çözümü sunacak.

Karluna Mühendislik San.ve Tic. A.Ş. tarafından İzmir ili, Aliağa ilçesi, Çoraklar Mahallesi, Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) sınırları içinde Elektrikli Araç Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 843 milyon TL değerindeki proje kapsamında kurulacak tesisin elektrik üretim kapasitesi yılda 9600 olarak öngörülüyor. Üretilecek elektrikli araçlar kamu ve özel sektöre hitap edebileceği gibi kişisel kullanıma da uygun dizayn edilecek. Lojistik sektörü, belediyeler, kamu kurumları, çeşitli özel sektör imalat ve hizmet iş kolları gibi farklı alanlarda kullanımı uygun olacak. Proje sonucunda, tam elektrikli hafif ticari araç olmak üzere çevre dostu, erişilebilir maliyetli ve kullanıcı beklentilerini karşılayan araçlar üretilmesi hedefleniyor. 

Elektrikli araç üretiminde gövdeyi oluşturacak sac, profil ve boru dışardan temin edilerek tesiste işlenecek. Montajı yapılacak diğer tüm parçalar ve aksamlar dışardan hazır olarak temin edilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler