1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karma Ekonomik Komisyonların eşbaşkanları belirlendi

Karma Ekonomik Komisyonların eşbaşkanları belirlendi

Enerji Günlüğü – Karma Ekonomik Komisyon toplantılarının eşbaşkanlığını 7 ülke için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yürütecek. Cumhurbaşkanlığı,...

Karma Ekonomik Komisyonların eşbaşkanları belirlendi

Enerji Günlüğü – Karma Ekonomik Komisyon toplantılarının eşbaşkanlığını 7 ülke için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yürütecek. 

Cumhurbaşkanlığı, Türkiye’nin bazı ülkelerle imzaladığı anlaşmaların öngörmüş olduğu ikili ticari ve ekonomik konuların en üst ve kapsamlı düzeyde ele alındığı Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantılarının düzenlenmesinde uyulacak esasları belirledi. Buna göre Angola, Cezayir, Irak, İran, Libya, Nijerya ve Uganda Karma Ekonomik Komisyon toplantılarının eşbaşkanlığını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yürütecek.

Karma Ekonomik Komisyon toplantılarında temsil konusunda heyet başkanının görevi ve hiyerarşik düzeyi, Dışişleri Bakanlığının sağladığı veriler doğrultusunda, karşı taraf heyet başkanının görev ve hiyerarşik düzeyiyle eşit olacak. 

Toplantıların bütün hazırlık, müzakere ve izleme çalışmaları Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülecek; toplantı tarihleri bu bakanlık tarafından belirlenecek ve bu konudaki eşgüdüm Dışişleri Bakanlığı kanalıyla sağlanacak. Toplantılarda görüşülecek konular da Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda sektör temsilcileri, ilgili kamu kuruluşları ve diğer bakanlıklar arasında yapılacak görüşmelerle belirlenecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler