1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Karsan e-Jest ile Hırvatistan’da

Karsan e-Jest ile Hırvatistan’da

Karsan’ın ürettiği yüzde 100 elektrikli 6 metrelik toplu taşıma aracı e-Jest, Hırvatistan’ın Split Belediyesi’nde hizmet vermeye başladı.

Karsan e-Jest ile Hırvatistan’da

Enerji Bülteni - Karsan’ın ürettiği yüzde 100 elektrikli 6 metrelik toplu taşıma aracı e-Jest, Hırvatistan’ın Split Belediyesi’nde hizmet vermeye başladı. 

Özgün boyutları, yüksek manevra kabiliyeti ve menzil performansıyla öne çıkan e-Jest, Hırvatistan’daki yüzde 100 elektrikli ilk Karsan modeli oldu. e-Jest, özellikle Avrupa’nın tarihi dar sokaklarında hem pratik hem de çevreci bir ulaşım aracı olarak dikkat çekiyor.

AVRUPA’NIN 30’DAN FAZLA ŞEHRİNDE KARSAN VAR

Konuyla ilgili bilgi veren Karsan İhracattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Deniz Çetin, “Elektrikli araçlarımız Avrupa’nın 30’dan fazla şehrinde yol almaya devam ediyor. 2020 yılında pazarda segmentinin lideri olan e-Jest de gün geçtikçe tasarımı ve performansıyla beğenilmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda son olarak Hırvatistan’ın en büyük ikinci şehri olan Split’e teslim ettiğimiz e-Jest aracı ile Adriyatik kıyılarında hizmet verecek olmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

karsan-jest-electric-1.jpg

210 KM’YE KADAR MENZİLİ VAR

Yüksek manevra kabiliyeti ve benzersiz yolcu konforuyla kendini kanıtlayan e-Jest, 170 HP güç ve 290 Nm tork üreten BMW üretimi elektrikli motor ve yine BMW üretimi 44 ve 88 kWh bataryalarla tercih edilebiliyor. Araç, 210 km’ye kadar menzil sunarak 6 metrelik küçük otobüs sınıfının en iyi performansını gösteriyor. e-Jest’in enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryalar, yüzde 25 oranında kendi kendini şarj edebiliyor. 10,1 inçlik multimedya dokunmatik ekranı, tamamen dijital gösterge paneli, anahtarsız çalıştırma, USB çıkışları ile donatılan ve talebe bağlı olarak WI-FI uyumlu altyapı sağlayan e-Jest, 4 tekerlekte bağımsız süspansiyon sistemiyle de binek otomobil konforunu aratmıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler