1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kartal AB sıfır enerjili şehir projesinde pilot bölge

Kartal AB sıfır enerjili şehir projesinde pilot bölge

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB) 7. Çerçeve Programı kapsamında sürdürülen Kentsel Alanların Renovasyonu: Sıfır Enerjili Şehirlere Doğru (R2CITIES)...

Kartal AB sıfır enerjili şehir projesinde pilot bölge

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB) 7. Çerçeve Programı kapsamında sürdürülen Kentsel Alanların Renovasyonu: Sıfır Enerjili Şehirlere Doğru (R2CITIES) projesi kapsamında Türkiye’de pilot bölge olarak İstanbul Kartal Yakacık Bölgesi seçildi.

Sıfır enerji tüketimine yakın büyük çaplı bölgesel konut renovasyon projelerinin tasarımı, inşaatı ve yönetimi için kolayca tekrarlanabilir stratejilerin geliştirilmesi ve uygulanmasını amaçlayan proje için Türkiye’de pilot bölge olarak İstanbul Kartal Yakacık Bölgesi seçildi.

HEDEF % 57 ENERJİ TASARRUFU VE YILDA 847 TON CO2 SALIMININ AZALTILMASI

R2Cities projesinde yalıtımın iyileştirilmesi, verimli ekipman uygulamaları, verimli aydınlatma ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması suretiyle % 57 enerji tasarrufu ve yılda 847 ton CO2 salımının azaltılması hedefleniyor

R2Cities projesi 3 ülkede seçilen 3 pilot şehri kapsıyor: Türkiye’den Kartal Yakacık Bölgesi, İtalya’dan Cenova Bölgesi, İspanya’dan Vallodoid Bölgesi.

Türkiye ile birlikte İspanya, İtalya, Almanya, İngiltere ve Belçika’dan paydaşların yer aldığı projede, ülkemizden İTÜ, Ezinç Metal Sanayi, Kartal Belediyesi ve ODE Yalıtım proje ortaklarıolarak yer alıyor.

PROJENİN YALITIM MALZEMESİ ODE TARAFINDAN KARŞILANACAK

Kartal Belediyesi’nde yapılması planlanan uygulamalara öncelikle belirlenen bölgelerdeki binalarda yalıtım yapılması ile başlanacak. İlk olarak yalıtım ile enerji kaybını minimize edilmesi hedefleniyor. Projenin yalıtım malzemesi ihtiyacını projenin alt yüklenicisi konumunda olan ODE karşılayacak. Projenin kalan kısım ise daha ziyade mevcut malzemelerin (aydınlatma, beyaz eşya, kazan gibi) değiştirilmesi yönünde olacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler