1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kartal Belediyesi, 3,632 ağacın kesilmesini önledi

Kartal Belediyesi, 3,632 ağacın kesilmesini önledi

Enerji Günlüğü - Kartal Belediyesi, Çevreci Belediye Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile 3,632 ağacın kesilmesini önleyerek 'En Yeşil Ofis' araştırmasının...

Kartal Belediyesi, 3,632 ağacın kesilmesini önledi

Enerji Günlüğü - Kartal Belediyesi, Çevreci Belediye Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile 3,632 ağacın kesilmesini önleyerek 'En Yeşil Ofis' araştırmasının birincisi oldu.  

Çevreci belediyeler EBYS ile binlerce ağacı kurtardı. EBYS ile ‘kağıtsız ofis’ konseptine geçen belediyelerin çevreye sağladığı katkının tüm boyutları, enVision tarafından 2017 yılında ‘En Yeşil Ofisler’ adıyla gerçekleştirilen özel bir araştırma ile açıklandı.

Araştırmaya göre en doğuda Van’dan en batıda Lüleburgaz’a kadar geniş bir coğrafyada yer alan toplam 30 belediye; Elektronik Belge Yönetim Sistemine geçtikten sonra 7.529 ağacın kurtarılmasını ve 37 milyon su tasarrufu yapılmasını sağlarken, 2128 ton karbondioksit salınımı ile 147 ton katı atık oluşumunu da engelledi. Böylelikle genel toplamda 62 milyon adet A4 kağıdın çöpe gitmesi de önlenmiş oldu.

KURTARILAN AĞAÇ SAYISINDA TÜRKİYE REKORU KARTA'DA

EBYS kullanımı sayesinde gerçekleştirilen ‘kurtarılan ağaç’ sayısında Türkiye rekoru Kartal Belediyesi’nde. Kartal Belediyesi, EBYS ile iş süreçlerindeki tam otomasyon sayesinde 3.632 ağacın kesilmesini önlemiş oldu. Kartal Belediyesi 18 milyon metreküp suyun israf edilmesini ve 72 ton katı atık oluşumunu da engelledi. Böylelikle tam olarak 30 milyon adet A4 kağıdın çöpe gitmesi önlendi.

En Yeşil Ofis plaketini CBKSoft Genel Müdürü Salih Kanlı'dan alan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “Kartal Belediyesi olarak doğayı korumak adına bizlerin öncelediği şey, üretmek ve tükettiklerimizi geri dönüşüm zincirine dâhil etmek. Çalışmalarımızı ve projelerimizi bu anlayışla temellendirip hayata geçirdik. Geri dönüştürülebilir olan her şey Kartal Belediyesi tarafından ekonomiye kazandırılıp doğanın korunması amaçlanıyor” dedi.

ALTINDAĞ BELEDİYESİ'NDE 6,5 MİLYON KAGIT TASARRUFU

Araştırmada ikinci olan Altındağ belediyesi ise EBYS ile 773 ağacı kurtardı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, EBYS ile evrakla yürütülen iş süreçlerinin otomatik hale geldiğini belirterek, ''Bu çalışmalar ile 6,5 milyon kağıda denk gelen 773 ağacın kesilmesinin önüne geçilmiş oldu. Yeni yapmak kadar, var olanı korumanın da önemine inanan bir belediye olarak, nefes alan kentler oluşturmak için gayretle çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Araştırma sonuçlarına göre ilk 10 içinde sırasıyla Kartal Belediyesi, Altındağ Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, İzmir Belediyesi, Lüleburgaz Belediyesi, Çanakkale Belediyesi, Eyüp Belediyesi, Elazığ Belediyesi, Arnavutköy Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi yer alıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler