1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kartal Yenilenebilir Enerji halka arz edilecek

Kartal Yenilenebilir Enerji halka arz edilecek

Güneş enerjisi yatırımları bulunan Kartal Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş., toplam 15 milyon TL değerindeki hissesini halka arz edecek. 

Kartal Yenilenebilir Enerji halka arz edilecek

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisi yatırımları bulunan Kartal Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş., toplam 15 milyon TL değerindeki hissesini halka arz edecek. 

Kartal Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. halka arz planlıyor. Şirketin 45,0 milyon TL olan sermayesinin 55,0 milyon TL'ye artırımı sırasında oluşan 10 milyon TL pay ile mevcut ortaklardan Orhun Kartal'ın sahip olduğu 5 milyon TL hamiline yazılı B grubu payların satışı gerçekleştirilecek. Halka arzda satış fiyatı 8,00 TL olarak belirlendi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Kartal Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.'nin halka arzını onayladı. 

Halka arzdan gelecek olan net gelirin %85’i ile yenilenebilir enerji kapasitesinin artırılması için kullanılması; geri kalan %15’i ile de işletme sermayesi açığının kapatılması planlanıyor. Halka arzın 2021’in ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. 

Şirket’in 9 bağlı ortaklığı güneş enerjisinden elektrik üretiyor. Toplam 6 güneş enerjisi santralinden 2020 yılında 65,1 milyon TL tutarında satış geliri elde edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler