1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kaslowski: COP 26 öncesinde Paris Anlaşması’na taraf olunmalı

Kaslowski: COP 26 öncesinde Paris Anlaşması’na taraf olunmalı

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, COP 26 öncesinde Türkiye’nin Paris Anlaşması’na taraf olma sürecinin tamamlanması gerektiğini söyledi.

Kaslowski: COP 26 öncesinde Paris Anlaşması’na taraf olunmalı

Enerji Günlüğü - TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, COP 26 öncesinde Türkiye’nin Paris Anlaşması’na taraf olma sürecinin tamamlanması gerektiğini söyledi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, “Avrupa Yeşil Mutabakatı-İklim Nötr Hedefi için İş Dünyası Çabaları” webinarında yaptığı konuşmada, TÜSİAD olarak, her vesileyle iklim değişikliğinden en fazla etkilenen coğrafyalardan birinde olan Türkiye için iklimi dikkate alan yaklaşımın bir tercih değil bir gereklilik olduğunu vurguladıklarını belirtti. 

Kaslowski, “COP 26 öncesinde Paris Anlaşmasına taraf olma süreci tamamlanmalıdır. Sanayimizin sürdürülebilirlik uygulamalarını içşelleştirmesine yönelik gelişmeler; yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği potansiyelinin artan oranda hayata geçirilmesine yönelik tedbirler; sürdürülebilir finansman alanında geliştirilen mekanizmalar iklim değişikliği ile mücadeledeki kararlılığımızın göstergeleridir. Bu çabanın uluslararası güçlü mutabakatın aktif bir tarafı olarak sürdürülmesi önemlidir” dedi. 

Kaslowski, bu sürecin kapsamlı ve 2050 yılına yönelik karbon nötr hedef içeren bir yol haritası ile desteklenmesinin yatırım ortamının öngörülebilirliği açısından da kritik bir adım olacağını ifade etti. 

Kaslowski, Yeşil Mutabakat’a uyumun ve yeşil dönüşümün AB ve Türkiye arasında siyasi olumlu gündem kapsamında önemli bir başlık oluşturacağını da sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler