1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kaslowski: İklim değişikliğiyle mücadelede şehirler kilit rol oynayacak

Kaslowski: İklim değişikliğiyle mücadelede şehirler kilit rol oynayacak

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, iklim değişikliğiyle mücadelede şehirlerin kilit rol oynayacağını ve akıllı şehir politikaları ve uygulamalarının artık bizim yeni normalimiz olması gerektiğini söyledi.

Kaslowski: İklim değişikliğiyle mücadelede şehirler kilit rol oynayacak

Enerji Günlüğü - TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, iklim değişikliğiyle mücadelede şehirlerin kilit rol oynayacağını ve akıllı şehir politikaları ve uygulamalarının artık bizim yeni normalimiz olması gerektiğini söyledi.

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski’nin katılımıyla “CDP Türkiye Liderleri” ödülleri sahiplerini buldu. Simone Kaslowski yaptığı değerlendirmede iklim değişikliğiyle mücadelede şehirlerin kilit rol oynayacağını belirterek, “İklim değişikliğiyle mücadele ve uyum konusu, ulusal, yerel ve sektörel perspektifleri barındırmalıdır. Kapsayıcılık ve katılımcılık bu yöndeki politikaların en temel yapı taşları olmalıdır. Etkin uygulama tüm paydaşların bu mücadelenin unsurlarını içselleştirmesiyle mümkündür. Bu süreçlerde hem nüfusun yarısından fazlasını taşıyan, hem de üretim ve hizmet segmentlerinin büyük bir bölümünü barındıran şehirler kilit rol oynayacaktır. Sürdürülebilir kentleşme stratejileri dijitalleşme sürecinin gerekliliği olan akıllı şehirler politikaları ve uygulamaları artık bizim yeni normalimiz olmalıdır” dedi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE İLGİLİ RAPORU YAKINDA YAYINLAYACAĞIZ

TÜSİAD olarak iklim değişikliği ile mücadele konusunu en kritik çalışma alanları arasında gördüklerini kaydeden Kaslowski, “Önemli bir mutabakatın ürünü olan Paris Anlaşması’nın hedeflerini stratejik öncelik olarak benimsiyoruz. Bütüncül politikalarla desteklenen, uygulanabilir tedbirler içeren iklim değişikliğiyle mücadele yol haritasının gerekliliğine dikkat çekiyoruz. Bu yöndeki değerlendirmelere katkı sunmak hedefiyle hazırladığımız bir raporu da yakında sizlerle paylaşmayı öngörüyoruz” ifadesini kullandı.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü