1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Kastamonu Entegre, bitki atıklarından elektrik üretecek

Kastamonu Entegre, bitki atıklarından elektrik üretecek

Kastamonu Entegre, 95 milyon lira yatırımla Kastamonu’da Halife Köyü OSB’de kuracağı biyokütle santralinde bitki atıklarından elektrik üretecek. 

Kastamonu Entegre, bitki atıklarından elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Kastamonu Entegre, 95 milyon lira yatırımla Kastamonu’da Halife Köyü OSB’de kuracağı biyokütle santralinde bitki atıklarından elektrik üretecek. 

Kastamonu İli, Merkez İlçesinde, Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. Kastamonu OSB Biyokütle Enerji Santrali BES Üretimi ve Çelik Konstrüksiyon Talaşlı İmalat Tesisi Şubesi tarafından, 1,060 MW kapasiteli Biyokütle Enerji Santrali Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin bedeli ise 95 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında Halife Köyü Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve çelik konstrüksiyon – talaşlı imalatı yapılan tesiste 1,060 MW kapasiteli bir biyokütle tesisi kurulması planlanıyor. Tesis ilk planlamada 1,400 MW kapasiteli olarak öngörülmüştü. 

Tesiste, yakacak odun, süceyrat odun, kök odunu, kesim artıkları, odun kabuğu vb. orman atıkları ve elek altı tozu, zımpara tozu, testere tozu, atık lif, kırık levha, kontrplak atığı, parke ve profil tozu vb. atıklar hammadde olarak kullanılacak. Tesise alınacak olan hammadde, katı yakıtlı yakma kazanları içerisinde yakılarak ısı elde edilecek. Elde edilecek olan ısı, kapalı sistem yardımı ile kızgın yağ kazanlarına, sonrasında ise türbine iletilecek. Tesiste saatte 23,3 ton biyokütle işlenecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler