1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kastamonu’da Araç HES kurulacak

Kastamonu’da Araç HES kurulacak

Kastamonu’nun Araç ilçesi sınırları içinde Adil Acar tarafından 2,576 MW’lık Araç Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali - HES kurulacak.

Kastamonu’da Araç HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Kastamonu’da Araç Çayı üzerinde 2,576 MW kapasiteli nehir tipi Araç Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali - HES kurulup işletilecek. 

Kastamonu İli, Araç İlçesi sınırlarında Adil Acar tarafından 2,576 MW kurulu gücünde Araç Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali - HES (Atıl HES) kurulması planlanıyor. 43 milyon TL değerindeki proje kapsamında Araç Çayı üzerinde Araç Regülatörü yerinde bulunan sular kaynak olarak kullanılacak. 

Kurulacak olan nehir tipi santralde Araç Çayı’nın 669 m. talveg kotunda bulunan regülatör yapısından alınan sular 642,54 m. kuyruksuyu kotunda bulunan santral binasına ulaştırılacak ve burada türbinlenerek enerji üretilecek. Enerji üretiminden çıkan sular Araç Çayı yatağına verilecek. Santralde yılda 6,518 GWh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik, Araç Regülatörü ve HES (Atıl HES)’te senkron generatörlerinden 34,5 kv seviyesine yükseltildikten sonra 34,5 kv açık tip şalt sahasına aktarılacak, Araç TM arasına yaklaşık 3 km uzunluğunda 3/0 AWG enerji nakil hattı yapılacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler