1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Katar, ABDli ConocoPhillips ile Almanya’ya LNG sağlayacak

Katar, ABDli ConocoPhillips ile Almanya’ya LNG sağlayacak

Katar, Almanya’ya sıvılaştırılmış gaz satılması konusunda bir ABD şirket ConocoPhillips ile anlaştı. Anlaşma ile Almanya'ya 2 milyon tonun üzerinde LNG teslim edilecek.

Katar, ABDli ConocoPhillips ile Almanya’ya LNG sağlayacak

Enerji Günlüğü - Katarlı Qatar Energy ve Amerikan ConocoPhillips şirketleri, Almanya'ya 2 milyon tonun üzerinde sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedarik edecek.

Katar devlet enerji şirketi Qatar Energy, ABD merkezli enerji şirketi ConocoPhillips ile Katar'dan Almanya'ya 2 milyon tonun üzerinde sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) satışı için 15 yıllık anlaşma imzaladıklarını bildirdi. Sevkiyatın 2026 yılında başlaması bekleniyor.

Açıklamaya göre, ConocoPhillips yan kuruluşu, üzerinde anlaşmaya varılan LNG’yi şu anda Almanya'nın kuzeyindeki Brunsbüttel'de geliştirilmekte olan terminale teslim edecek. Teslim edilecek LNG kaynağı, Katar’ın North Field East (NFE) ve North Field South (NFS) projelerinde hisse sahibi olan QatarEnergy ve ConocoPhillips’in iki ortak girişiminden sağlanacak.

Katar Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Saad bin Şeride el-Kabi yaptığı değerlendirmede, Katar’ın ticareti siyasetten ayırdığını belirterek, “Katar RWE, Uniper ve diğer Alman şirketleri ile çalışıyor. Almanya’ya aldığımız sözleşme kadar gaz sevkedeceğiz” dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler