1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Katar Avrupa’ya LNG ihracatını arttırıyor

Katar Avrupa’ya LNG ihracatını arttırıyor

Enerji Günlüğü - Katar’ın Avrupa’ya orta ve uzun vadeli anlaşmalar çerçevesinde sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatıönümüzdeki yıl %22 artacak.New...

Katar Avrupa’ya LNG ihracatını arttırıyor

Enerji Günlüğü - Katar’ın Avrupa’ya orta ve uzun vadeli anlaşmalar çerçevesinde sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatıönümüzdeki yıl %22 artacak.

New York merkezli gemi şirketi Poten & Partners Inc, verilerine göre, Katar’ın Avrupa’ya orta ve uzun vadeli anlaşmalar çerçevesinde sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatı2009 yılından bu yana en büyük sıçrayışını yaparak önümüzdeki yıl %22 artacak.

Poten’in verilerine göre Katar 2014 yılında Avrupa’ya sözleşmeli 19.65 milyon ton LNG ihracatına ek olarak6.64 milyon ton LNG daha ihraç edecek. Bu da 2009 yılından bu yana en büyük sıçrama olacak. Önümüzdeki yıl Avrupa, yaptığıanlaşmalar çerçevesinde 71.5 milyon ton LNG alacak.

Katarlı devlet LNG üreticisi Ras Laffan Sıvılaştırılmış Doğal Gaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan yardımcısıve Katar emirinin ekonomik danışmanı İbrahim El İbrahim konuyla ilgili olarak, “ Satmaya hazır olduğumuz için iyi fırsatlar sunuyoruz. Önemli oranda gazımız var, onu satmak istiyoruz ve satacağız.” dedi.

CENTRİCA PLC (CNA) ALIM ANLAŞMASINI 2018 YILINA KADAR UZATIP MİKTARINI %20 ARTTIRDI

İngiltere’nin en büyük enerji dağıtım şirketi olan Centrica Plc (CNA) Katar devlet şirketi olan dünyanın en büyük LNG üreticisi Katar LNG şirketi ile olan alım anlaşmasını 2018 yılına kadar uzattı. Aynı zamanda da aldığı LNG miktarını da %20 arttırdı.

2015 SONRASI AVUSTRALYA’NIN REKABETİ İLE KARŞI KARŞIYA KALACAK

Bu yıl Almanya'nın EON SE ve Petroliam Nasional BHD adlı İngiltere birimi ile tedarik anlaşmalarını imzalayan Katar 2015 yılından itibaren dünyanın en büyüktüketicisi olan Asya’ya dahayakın olan Avustralya’nın rekabeti ile karşı karşıya kalacak. Avustralya’nın 2020 yılına kadar LNG üretiminde Katar’ı geçeceği tahmin ediliyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tahminlerine göre de ABD 2016 yılında süper soğutulmuş gaz ihracına başlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler