1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Katar Güney Kore’ye LNG sağlayacak 

Katar Güney Kore’ye LNG sağlayacak 

Katar, 2025 yılından itibaren Güney Kore’ye 20 yıl süre ile yılda 2 milyon ton LNG temin edecek. 

Katar Güney Kore’ye LNG sağlayacak 

Enerji Günlüğü - Katar, 2025 yılından itibaren Güney Kore’ye 20 yıl süre ile yılda 2 milyon ton LNG temin edecek. 

Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üreticisi Katar ile Asya ülkesi Güney Kore arasında 20 yıl süreli LNG anlaşması imzalandı. Güney Kore Enerji Bakanlığı’nın açıkladığı anlaşma kapsamında Katar kamu şirketi Qatar Petroleum Güney Kore’nin devlet kontrolündeki Korea Gas Corp’a (Kogas) 20 yıl süre ile LNG temin edecek. Varılan anlaşmaya göre Kogas, 2025 yılından itibaren Katar'dan yılda 2 milyon ton LNG alacak. 

KATAR’DAN GAZ ALIMI AZALACAK

Katar'ın Kogas'a yılda yaklaşık 9 milyon ton LNG tedarik etmek için uzun vadeli anlaşmaları bulunuyor. Bakanlık, 4.9 milyon ton değerinde sözleşmenin 2024'te sona ereceğini belirtti. Dolayısıyla Güney Kore’nin Katar’dan aldığı gaz 2025 yılı sonrasında yılda yaklaşık 3 milyon ton azalacak.

ŞİMDİYE KADAR İMZALANAN EN UCUZ ANLAŞMA

Bir Kogas yetkilisi anlaşmanın, Kogas'ın şimdiye kadar imzaladığı en ucuz uzun vadeli LNG tedarik anlaşması olduğunu belirtti. Kogas ve Katar’ın 2019'da bir fiyat üzerinde anlaşsalar da, koronavirüs salgını sırasında talep yetersizliği nedeniyle LNG fiyatı düştüğü için anlaşmayı revize edilmiş şartlarda imzaladıklarını belirten yetkili, ucuz fiyat sayesinde Kogas'ın 20 yıllık sözleşme süresi boyunca 1 milyar dolar tasarruf sağlayacağını kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler