1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Katar Hindistan’a LNG tedarik edecek

Katar Hindistan’a LNG tedarik edecek

QatarEnergy, Hindistan’a yılda 7,5 milyon ton LNG tedariki için Petronet LNG Limited ile 20 yıllık LNG Alım Satım Anlaşması (SPA) imzaladı.

Katar Hindistan’a LNG tedarik edecek

Enerji Günlüğü - 2030 yılına kadar enerji bileşiminde gazın payını %15’e çıkarmayı hedefleyen Hindistan, Katar’dan yılda 7,5 milyon ton LNG alımı için anlaştı.

Katar kamu enerji şirketi QatarEnergy yaptığı açıklamada, Hindistan'a yılda 7,5 milyon ton LNG tedariki için Hindistan Hükümeti tarafından sıvılaştırılmış doğal gaz ithal etmek ve ülkede LNG terminalleri kurmak için kurulmuş olan Petronet ile 20 yıllık bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Hindistan'ın Goa kentinde düzenlenen imza törenine Katar Enerji Bakanı ve QatarEnergy CEO'su Saad Sherida Al-Kaabi ile Hindistan Petrol ve Doğal Gaz Bakanı Hardeep Singh Puri katıldı.

Anlaşma kapsamında QatarEnergy'nin geniş LNG filosu Mayıs 2028'den itibaren sözleşmeye bağlanan LNG hacimlerini Hindistan terminallerine teslim edecek. 

"HİNDİSTAN İLE İLİŞKİLERİMİZ DAHA DA GÜÇLENECEK"

Al-Kaabi törende yaptığı değerlendirmede, "Bu anlaşma, Katar ile Hindistan arasında uzun süredir devam eden enerji ortaklığında bir başka önemli kilometre taşıdır ve Hindistan'a ilk LNG sevkiyatının 20. yıldönümünün hemen ardından gelmektedir. Değerli müşterilerimiz Petronet LNG ve değerli hissedar şirketleriyle yapılan bu yeni anlaşmanın Hindistan ile ilişkileri daha da güçlendireceğine ve doğal gazın enerji bileşimindeki katkısını artırma vizyonunu destekleyeceğine inanıyoruz” dedi.