1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Katar, mini nükleer reaktöre yatırım yapacak 

Katar, mini nükleer reaktöre yatırım yapacak 

Katar, ulusal varlık fonundan Rolls-Royce’un küçük ölçekli nükleer reaktör geliştiren birimine 85 milyon sterlinlik yatırım yapacak.

Katar, mini nükleer reaktöre yatırım yapacak 

Enerji Günlüğü - Katar, ulusal varlık fonundan Rolls-Royce’un küçük ölçekli nükleer reaktör geliştiren birimine 85 milyon sterlinlik yatırım yapacak.

İngiltere merkezli Rolls-Royce Group, Katar Yatırım Otoritesi’yle (Qatar Investment Authority - QIA) yaptığı anlaşma kapsamında Katar Devleti'nin ulusal varlık fonundan Rolls-Royce SMR şirketine 85 milyon sterlinlik yatırım yapılacağını duyurdu.

Söz konusu anlaşmayla, Rolls-Royce SMR şirketinin hissedarları olan Rolls-Royce Group, BNF Resources UK Ltd ve Exelon Generation Ltd'ye katılacak olan Katar Yatırım Otoritesi öz kaynaktan %10 pay alacak.

Rolls-Royce SMR şirketi Küçük Modüler Reaktörler teknolojisi sayesinde düşük karbonlu nükleer enerjinin daha ekonomik bir şekilde daha geniş kitlelere ulaştırılmasını hedefliyor. Bir tane Rolls-Royce SMR küçük nükleer santrali geleneksel bir nükleer santralin onda biri kadar yer tutarken yaklaşık bir milyon eve güç sağlayabilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler