1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Katar OPEC'ten ayrılma kararı aldı

Katar OPEC'ten ayrılma kararı aldı

Enerji Günlüğü - Körfez ülkesi Katar, 57 yıldır üyesi bulunduğu OPEC'ten Ocak 2019 tarihi itibariyle ayrılma kararı aldı. Doha’da basın...

Katar OPEC'ten ayrılma kararı aldı

Enerji Günlüğü - Körfez ülkesi Katar, 57 yıldır üyesi bulunduğu OPEC'ten Ocak 2019 tarihi itibariyle ayrılma kararı aldı. 

Doha’da basın toplantısı düzenleyen Katar Enerji Bakanı Saad al-Kaabi, "OPEC'ten Ocak 2019 itibariyle çekileceğiz. Kararımızı OPEC'e bu saban ilettik. OPEC üyesi olmayan her ülke gibi tüm taahhütlerimize uymaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

Al-Kaabi, Katar'ın ayrılmasının teknik ve stratejik' nedenlerle olduğunu, siyasi bir yönü olmadığını vurguladı. al Kaabi, “Çekilme kararı, Katar’ın yıllık 77 milyon tonluk doğalgaz üretimini önümüzdeki yıllarda 110 milyon tona çıkarma planlarına odaklanma isteği nedeniyle alınmıştır” dedi.

Bakan ayrıca, OPEC’in petrol üretim kararları üçerinde ayrımalarının "küçük" bir etkisi olacağını belirterek, “57 yıldır üyesi olduğumuz OPEC'ten ayrılmak kolay değil" diye konuştu. 

Suudi Arabistan, İran, Kuveyt, Irak ve Venezuela tarafından 1960 yılında kurulan OPEC'e, katar 1961 yılında katılmıştı. Kuruluşun diğer üyeleri Libya, Endonezya, Ekvador, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Nijerya, Gabon ve Angola.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler