1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Katar petrokimya üretimini arttıracak

Katar petrokimya üretimini arttıracak

Katar, 6 milyar dolar maliyetle petrokimya tesisi inşa ediyor. Ras Laffan Petrokimya Kompleksi, Katar'ın petrokimya sektöründe QatarEnergy tarafından yapılan en büyük yatırımı olacak.

Katar petrokimya üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Katar, yıllık petrokimya üretim kapasitesini 2026 sonuna kadar yılda yaklaşık 14 milyon tona çıkaracak.

Körfez ülkesi Katar'ın kamu enerji şirketi QatarEnergy, Katar'ın yıllık petrokimya üretim kapasitesini 2026 sonuna kadar yaklaşık 14 milyon tona çıkaracak bir petrokimya kompleksi inşaatına başladığını açıkladı. 

Orta Doğu'nun en büyüğü ve dünyanın en büyükleri arasında yer alan yıllık 2,1 milyon ton kapasiteli etilen krakerine sahip olan Ras Laffan Petrokimya Kompleksi sayesinde Katar'ın etilen üretim kapasitesi %40'tan fazla artacak.

Açıklamada, kompleksin aynı zamanda yıllık toplam 1,7 milyon ton Yüksek Yoğunluklu Polietilen (YYPE) polimer ürünleri üretimine sahip iki polietilen üretim hattını içerdiği ve Katar'ın genel üretimini yaklaşık %50 artırdığı belirtildi.

6 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Katar Enerji Bakanı ve QatarEnergy CEO'su Saad Sherida Al-Kaabi, Katar'da Doha'nın 80 kilometre kuzeyinde bulunan 6 milyar dolarlık Ras Laffan Petrokimya Kompleksinin, ülkenin petrokimya sektöründe QatarEnergy tarihindeki en büyük yatırım olduğunu söyledi.

Katarlı Bakan, “Hiç şüphe yok ki bu, QatarEnergy'nin endüstriyel üretim stratejisinde önemli bir dönüm noktasıdır. Çünkü küresel bir enerji oyuncusu olarak entegre konumumuzu güçlendirecek ve ülke için önemli ekonomik faydalar yaratacaktır" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler