1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Katar ve Çin LNG ticaretini arttıracak

Katar ve Çin LNG ticaretini arttıracak

Çin kamu enerji şirketi CNPC, QatarEnergy’den 27 yıl boyunca yılda 4 milyon ton sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) satın alacak.

Katar ve Çin LNG ticaretini arttıracak

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük LNG üreticisi Katar, imzaladığı 27 yıllık LNG anlaşmasıyla Çin’e yılda 4 milyon ton LNG tedarik edecek.

Körfez ülkesi Katar, Çin devlet kontrolündeki bir şirketle bir yıldan az bir süre içinde ikinci büyük gaz tedarik anlaşmasını yaptı. Çin Ulusal Petrol Şirketi (CNPC) ve QatarEnergy arasında yapılan anlaşma, Çin'in Katar'dan yılda 4 milyon ton sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) satın almasını öngörüyor. 27 yıl süreli olan anlaşma 20 Haziran 2023 tarihinde imzalandı. LNG tedariki 2026’da başlayacak.

Anlaşma kapsamında CNPC, Katar'ın Kuzey Sahası sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) projesinin Doğu genişlemesinden de pay aldı. Hisse, yılda 8 milyon metrik ton kapasiteli bir LNG üretim hattının %5'ine eşdeğer.

KatarEnergy, sıvılaştırma ihracat tesislerinin inşası da dahil olmak üzere en az 30 milyar dolar maliyeti olacak olan Kuzey Sahası genişlemesindeki payını %75 olarak korumayı planladığını belirtmişti.