1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Katar ve Umman ile enerji işbirliği geliştirilecek

Katar ve Umman ile enerji işbirliği geliştirilecek

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Katar ile gaz ticaretinin yanısıra petrol ve gaz konusunda arama-üretim faaliyetlerinde fırsatların değerlendirilmesi için somut adımların atılacağını açıkladı.

Katar ve Umman ile enerji işbirliği geliştirilecek

Enerji Günlüğü - Türkiye, Umman ile gaz ticaretine başlamak ve Katar ile de doğal gaz ticareti yanında petrol ve gaz üretimi işbirliğini geliştirmeyi planlıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Umman ve Katar ziyaretinde enerji alanında olası işbirlikler değerlendirildi. Dönmez ziyaretler ardından yaptığı açıklamada, Katar ile mevcut iş birliğinin geliştirilmesi için değerlendirmelerde bulunduklarını belirterek, “Sadece doğal gaz ticaretinde değil, Türkiye'de, Katar'da veya 3'üncü ülkelerde petrol ve gaz konusunda arama-üretim faaliyetleri dahil olmak üzere fırsatların değerlendirilmesi hususunu birlikte ele aldık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu konularda somut adım atmayı bekliyoruz” dedi. 

UMMAN İLE GAZ TİCARETİ BAŞLAYABİLİR

Türkiye'nin bugüne kadar doğal gaz ticaretinin bulunmadığı Umman ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Dönmez, “Şartların uygunluğuna bağlı olarak BOTAŞ ve Umman doğal gaz ticareti şirketi arasında devam edecek görüşmelerde inşallah karşılıklı bir anlayış ve anlaşma olursa gaz ticaretine başlayabileceğiz" diye konuştu.

Dönmez, Umman’ın yenilenebilir enerji alanında işbirliği teklif ettiğini de kaydederek, teklifin değerlendirilerek fırsatların değerlendirileceğini ifade etti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler