1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Katar’dan Avrupa’ya ikinci büyük gaz tedarik anlaşması

Katar’dan Avrupa’ya ikinci büyük gaz tedarik anlaşması

Katar kamu enerji şirketi QatarEnergy 2026'dan itibaren 27 yıl boyunca Rotterdam'ın Gate ithalat terminaline yılda 3,5 milyon ton kadar LNG teslim edecek.

Katar’dan Avrupa’ya ikinci büyük gaz tedarik anlaşması

Enerji Günlüğü - Katar, Avrupa'ya fosil yakıt tedarik etmek için ikinci büyük sözleşmesini imzaladı. Shell Plc, Katar'dan 27 yıl süre ile doğal gaz satın alacak.

İngiltere merkezli enerji şirketi Shell Plc, Fransız TotalEnergies SE ile benzer bir sözleşme imzalamasından bir hafta sonra Katar'dan Hollanda'ya 27 yıllığına sıvılaştırılmış doğal gaz satın almayı da kabul etti. Bu, Katar'ın Avrupa Birliği’nin (AB) yeşil hedeflerine rağmen 2050'den sonra Avrupa'ya fosil yakıt tedarik etmek için yaptığı ikinci büyük sözleşme oldu. 

Anlaşma kapsamında QatarEnergy 2026'dan başlayarak 27 yıl boyunca Rotterdam'ın Gate ithalat terminaline yılda 3,5 milyon ton kadar LNG teslim edecek. 

Katar Enerji Bakanı Saad Sherida Al-Kaabi, "Bu anlaşmalar Katar'ın Avrupa'nın enerji taleplerinin karşılanmasına yardımcı olma ve enerji güvenliğini destekleme konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit ediyor" açıklamasında bulundu. 

Önceki ve Sonraki Haberler