1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Katar’dan Türkiye’ye 5,2 milyar dolarlık enerji yatırımı

Katar’dan Türkiye’ye 5,2 milyar dolarlık enerji yatırımı

Enerji Günlüğü - Türkiye ile Katar arasında 5,2 milyar dolarlık dev bir enerji anlaşması yapıldı ve Trakya’da gaz temelli dev bir kimyasal tesis inşaatı...

Katar’dan Türkiye’ye 5,2 milyar dolarlık enerji yatırımı

Enerji Günlüğü - Türkiye ile Katar arasında 5,2 milyar dolarlık dev bir enerji anlaşması yapıldı ve Trakya’da gaz temelli dev bir kimyasal tesis inşaatı başladı. 

Türkiye’de döviz kurunda yaşanan artış ardından Katar’ın Türkiye’ye doğrudan 15 milyon dolar değerinde yatırım yapması kapsamında enerji de bulunuyor. Katar, Türkiye’ye 5.2 milyar dolar değerinde enerji yatırımı yapacak. 

Katar ile Türkiye arasında hızlı gelişmeye açık sektörlerden birinin de enerji olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “Katar’ın bu adımı diğer ülkelerin de önünü açabilir” görüşünde.

Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Katar Türkiye’yi yatırım için cazip ve güvenilir görmesi, yurt dışından milyar dolar tutarındaki fonlarından Türkiye’ye yeni girişlerinin önünü açacağı vurgulanıyor. Ayrıca, başka ülkelerin yatırımcıların Türkiye’ye yönelmesine de öncülük edeceği bildirildi.

Katar Rusya ve İran’dan sonra doğalgaz kaynaklarında üçüncü sırada bulunuyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler