1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Katar’ın dev güneş projesine Japon finansmanı

Katar’ın dev güneş projesine Japon finansmanı

Katar’ın ilk büyük ölçekli güneş enerjisi santrali projesi 800 MW kapasiteli El Kharsaah için Japon bankalar JBIC ve Mizuho 330 milyon dolar kredi sağlayacak. 

Katar’ın dev güneş projesine Japon finansmanı

Enerji Günlüğü - Katar’ın ilk büyük ölçekli güneş enerjisi santrali projesi 800 MW kapasiteli El Kharsaah için Japon bankalar JBIC ve Mizuho 330 milyon dolar kredi sağlayacak. 

Katar Genel Elektrik ve Su İdaresi (Kahramaa) tarafından yapılan açıklamada, Katar’ın 800 MW kapasiteli El Kharsaah Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi sahibi Siraj-1 şirketinin Japonya Uluslararası Kalkınma Bankası (JBIC) ve Mizuho Bankası ile finansal anlaşma imzaladığı duyuruldu. 

Siraj Energy aracılığıyla proje ortağı ve tesisin gelecekteki devralıcısı olan Kahramaa’nın açıklamasına göre, imzalanan kredi anlaşmasının değeri  330 milyon dolar. 

467 milyon dolar yatırımla kurulacak olan santralde üretilen elektriğin 25 yıl boyunca Katar Genel Elektrik ve Su İdaresi’ne satılması planlanıyor.

SANTRAL 2022’DE TAM KAPASİTE İŞLETİLECEK

Katar’ın başkenti Doha’nın 80 kilometre batısındaki Al Kharsaah köyünde 10 kilometrekarelik bir alanda kurulacak olan Santralin 350 MW’lık ilk fazının 2021 yılının ilk çeyreğinde şebekeye bağlanması planlanıyor. Nisan 2022’de ise santralin tam kapasite işletmeye açılması hedefleniyor.  

Kahramaa, Siraj-1 Company’de Qatar Petroleum ile ortaklaşa % 60 hisseye sahipken, kalan % 40 hisse Japon Marubeni Corp ve Fransız Total Solar International'ın oluşturduğu konsorsiyumu ait. Santral 25 yıl işletildikten sonra Kahramaa’ya devredilecek.

Katar, 2030’a dek elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payını yüzde 20’ye çıkarmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler