1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Katar’ın en büyük denizüstü petrol sahasında üretim arttırılacak

Katar’ın en büyük denizüstü petrol sahasında üretim arttırılacak

Total ve Qatar Petroleum, Katar’ın en büyük denizüstü petrol sahası Al-Shaheen’de üretimi arttırmak için yeni bir platform kuracak.

Katar’ın en büyük denizüstü petrol sahasında üretim arttırılacak

Enerji Günlüğü - Total ve Qatar Petroleum, Katar’ın en büyük denizüstü petrol sahası Al-Shaheen’de üretimi arttırmak için yeni bir platform kuracak.

Fransız petrol şirketi ve Katar devletine ait petrol şirketi Qatar Petroleum, Katar'ın en büyük petrol sahası Al-Shaheen'deki petrol üretimini arttırmaya hazırlanıyor. İki şirketin geçen yıl kurdukları ortaklıkları North Oil, 1994 yılından bu yana faaliyette olan sahada yeni bir sabit platform inşası için Güney Koreli Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) şirketinden 630 milyon dolar değerinde sipariş verdi. Tesisin 2024'e kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Total ve Qatar Petroleum sahada 2017 yılından bu yana ortak çalışmalar yürütüyor. Ras Laffan'ın 80 kilometre kuzey açıklarında bulunan Al-Shaheen sahasında 30 platform ve 300 kuyu bulunuyor. Sahadan yapılan yılda 100 milyon varil üretim Katar'ın petrol üretiminin yüzde 45’ini oluşturuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler