1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Katarlılar Saroz`a LNG terminali kuracak

Katarlılar Saroz`a LNG terminali kuracak

Enerji Günlüğü - Katarlılar, Saroz Körfezi'ne 5-6 milyar metreküplük bir LNG terminali kurmak için bir Türk firmasıyla görüşüyor.Enerji ve Tabii Kaynaklar...

Katarlılar Saroz`a LNG terminali kuracak

Enerji Günlüğü - Katarlılar, Saroz Körfezi'ne 5-6 milyar metreküplük bir LNG terminali kurmak için bir Türk firmasıyla görüşüyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la görüşen Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Mohamed bin Saleh Al Sada, gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulundu. Türkiye'ye LNG yatırımı için bir Türk firmasıyla görüşme halinde olduklarını anlatan Al Sada, mutabakata vardıkları zaman ayrıntıların da açıklanacağını söyledi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, Katarlılar'a Saroz Körfezi'ne bir LNG terminali kurmalarını isteyeceklerini açıklamış, terminalin büyüklüğünü ise 5-6 milyar metreküp olarak duyurmuştu.
Bu arada Türkiye ile uzun dönemli doğalgaz kontratı ve spot LNG kontratı için görüştüklerini belirten Katarlı Bakan, "Spot LNG için fiyat ve şartlarda mutabakat sağlarsak en kısa dönemde bu anlaşmayı imzalayacağımıza inanıyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler