1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kav Madencilik, Balıkesir’de kömür üretecek

Kav Madencilik, Balıkesir’de kömür üretecek

Balıkesir’in Balya ilçesinde işletilecek ocakta yılda 450.000 ton kömür üretilecek. Üretilen kömür ve dışarıdan alınacak kömür işlenerek paketlenecek.

Kav Madencilik, Balıkesir’de kömür üretecek

Enerji Günlüğü - Kav Madencilik, Balıkesir’de açık ocak işletme yöntemi ile yıllık 450.000 ton kömür üretecek ve kırma eleme tesisinde işleyecek.

Kav Madencilik İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. tarafından Balıkesir İli, Balya İlçesinde, daha önce üretim yapılan RN:62 Ruhsat ve ER:1097787 Erişim Numaralı sahada bulunan Kömür Ocağında ve Kırma-Eleme-Kurutma ve Paketleme Tesisinde kapasite artışı planlanıyor. 

Proje kapsamında açık işletme yöntemi ile 1.762,83 hektar ruhsat alanının tamamında, yıllık 450.000 ton açık ocak işletme yöntemi ile kömür üretilmesi ve kırma eleme tesisinde işlenmesi planlanıyor. Kırma ve kurutma tesisinin kapasitesi 450.000 ton/yıl eleme ve paketleme tesisi kapasitesi ise 950.000 ton/yıl olarak planlanıyor. 500.000 ton kömür ise dışarıdan alınacak. 

Ocaktan sökülen kömür boyutlandırılmak/kurutmak üzere kırma-eleme tesisine gönderilecek. Boyutlandırılması yapan malzeme müşteri talebi doğrultusunda paketlenerek kamyonlarla nakliyesi stabilize yol kullanılarak nakledilecek. Ocakta pasalar için patlatma işlemi yapılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler