1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kavak HES`te üçüncü kez ÇED Süreci başlatıldı

Kavak HES`te üçüncü kez ÇED Süreci başlatıldı

Enerji Günlüğü -ÇED olumlu raporu mahkeme tarafından iki kez iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı.Artvin'in...

Kavak HES`te üçüncü kez ÇED Süreci başlatıldı

Enerji Günlüğü -ÇED olumlu raporu mahkeme tarafından iki kez iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı.

Artvin'in Arhavi İlçesi'nde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı ve daha önce iki kez verilen 'ÇED olumlu' raporu mahkeme tarafından iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı. evre ve Şehircilik Bakanlığı Kavak HES Projesi için 5 Kasım 2015 tarihinde ÇED sürecine halkın katılımı toplantısı yapacağını duyurdu.

Kamilet Vadisi'nde 3 yıl önce yapımına başlanan 14 megavatlık Kavak Hidroelektrik Santral projesi, Şehir içerisinde oluşu nedeniyle çevre kamuoyunda, 'Çılgın HES' olarak biliniyor.

ÇEVRECİLERDEN MÜCADELE ÇAĞRISI

Arhavi Doğa Koruma Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamada, ÇED raporu daha önce iki kez iptal edilen HES projesi için yeni süreç başlatıldığını belirtilerek mücadele çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "Anlaşılan MNG dava kaybetmekten ve şantiye kurup toplamaktan usanmadı. Biz mücadeleden hiç usanmayız. İki kere ÇED raporu iptal edilen Kavak HES projesi için üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı. Tüm Arhavililer ve çevre ilçelerin duyarlı insanları, dostlarımız orada olacak. Arhavi halkı şehrin göbeğinde HES yaptırmayacağını, HES'lere karşı olduğunu bir kere daha gösterecek." denildi.

Bu arada Arhavi Doğa Koruma Platformu bünyesindeki, 'Kadın Atmacalar' grubu da, 5 Kasım tarihindeki ÇED toplantısı için halkı bilgilendirme çalışması başlattı.

KAVAK I-II HES İÇİN HALK TOPLANTISI YAPILACAK

Önceki ve Sonraki Haberler