1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kaya gazına yerinde inceleme

Kaya gazına yerinde inceleme

Enerji Günlüğü - Kayagazı devrimi sonrası uluslar arası enerji şirketlerinin radarına giren Türkiye, ABD ve Kanada’ya kaya gazı ziyareti yapıyor.  Enerji...

Kaya gazına yerinde inceleme
Enerji Günlüğü - Kayagazı devrimi sonrası uluslar arası enerji şirketlerinin radarına giren Türkiye, ABD ve Kanada’ya kaya gazı ziyareti yapıyor.  Enerji Bakanlığı bürokrat ve teknik ekibi Temmuz ayı içerisinde iki ülkede temaslarda bulunacak ve kaya gazı teknolojisi incelenecek. 

 

Ziyaretin önemine değinen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Oraya giden arkadaşlarımız, arama ve üretim faaliyetlerine izin veren ve denetimini gerçekleştiren kurumlarla görüşmeler yapacak. Uygulanan yasal mevzuatlar ve denetim mekanizması, çevresel etki değerlendirme süreçleri ve bunların uygulama biçimleri izlenecek. Bizim bu teknolojileri alırken önceliğimiz “çevre” olacak. Ayrıca mevzuat hazırlıklarında danışmanlık hizmeti veren bazı hukuk firmalarıyla da bir araya gelinerek onların tecrübeleri hakkında bilgi edinilecek” diye konuştu.
 
HİDROLİK ÇATLAMA OPERASYONLARI YERİNDE GÖZLENECEK

 

“Diğer yatırımlara göre enerji konularına çok daha hassas yaklaşmak gerekiyor” diyen Yıldız, “Sadece enerji kaynaklarına ulaşmakla iş bitmiyor. O kaynakları en güvenli ve en verimli şekilde kullanabilmek için teknolojinizi de geliştirmek zorundasınız. Teknik heyetimiz, kaya gazı konusunda teknoloji geliştiren lider kuruluşların AR-GE laboratuarları ve tesislerini ziyaret edecek, geliştirilmiş veya geliştirilmekte olan teknolojik olanaklar hakkında bilgi alacaklar. Yapılacak saha gezileri ile hidrolik çatlatma operasyonları (kaya gazı çıkarılması) yerinde gözlenecek. Buradaki uygulamalar, yüzey tesisleri ve çevre kirliliğine karşı alınan önlemler de incelenecek” diye konuştu. 
Ziyarette kaya gazının yanı sıra petrol alanında da görüşmeler gerçekleşeceğini kaydeden Yıldız, “petrol aramacılığında Türkiye’deki yatırım ortamı, TPAO’nun tanıtımı ve işbirliği olanakları ile ilgili görüşmeler de yapılacak” dedi. 
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler